Algoritme flow / agenda

Wanneer bij het maken van een afspraak het eerstkomende uur geen tijdsloten beschikbaar zijn en er een SPOED-plek nodig is (in geval van een U2), dan gebruik je het schuifje “afspraak moet gepland worden binnen de urgentietijd”.

Alle komende tijdsloten die dicht stonden, worden op dat moment vrijgegeven en kunnen voor deze triage weer gekozen worden. 

In plaats van de 4 consulten die normaal ingepland kunnen worden binnen het uur, kunnen er dan 5 gepland worden. De arts heeft 15 minuten beschikbaar voor een consult. Het systeem reserveert direct, een tijdslot van 15 minuten, op een later beschikbaar moment in de agenda. Dit om de arts ruimte te geven, de tijd die dubbel gepland wordt in zijn/ haar agenda, in te halen.

Wanneer dit meerdere keren per uur voorkomt, zullen er dus meerdere tijdssloten gereserveerd worden in de agenda. Hierdoor kunnen U3 afspraken pas later ingepland worden dan gedacht.

Indien consulten sneller gaan dan de ingeplande tijd (dus consulten worden eerder afgerond) dan zal het systeem dit automatisch aanpassen en tijdssloten eerder vrijgeven.