Chat

Door op het chat symbool in de bovenste balk te klikken opent het chat scherm. In dit scherm is het mogelijk om een nieuwe chat te starten of om verder te gaan in een bestaande chat. (Let op na 24 uur worden bestaande berichten verwijderd)

Gebruikers en actieve chats kunnen gezocht worden door de naam in te geven in het zoekveld. Op dat moment worden de gebruikers getoond ( die actief zijn) en mogelijke lopende chats met deze gebruikers.
Door gelijk op de bestaande chat te klikken kan de chat vervolgd worden. Anders kan er een nieuwe  nieuwe chat gestart worden. Bij een bestaande chat wordt de recente historie getoond en kan er via de tekst regel verder gegaan worden met de chat.

De mogelijkheden binnen deze functie zijn :

  • chat binnen de eigen organisatie van 1 persoon naar 1 persoon;
  • kunnen zoeken naar gebruikers binnen de eigen organisatie op voornaam, achternaam
  • je kan zien of een gebruiker online of offline is
  • de chathistorie blijft 24 uur na versturen bewaard.  Daarna wordt het bericht verwijderd, ongeacht of deze gelezen is of niet.
  • Je ziet de voor en achternaam in de chat.
  • Je ziet continu in beeld dat je nog ongelezen chats hebt in de bovenste balk.

 

Dat er alleen binnen 1 organisatie chats opgestart kunnen worden heeft wel tot gevolg dat iemand die voor meerdere organisaties werkt bij de verschillende organisaties andere chats heeft.

Binnen de chat is het mogelijk om naar meerdere mensen tegelijk hetzelfde bericht te versturen. Via de knop verzendlijst komt het zoekscherm naar voren waarin de contacten gezocht en geselecteerd kunnen worden. Na het selecteren van de juiste personen kan de verzendlijst worden aangemaakt en het bericht worden verstuurd. 

De chat opent automatisch in het scherm rechts. Via de knop is het mogelijk om de chat los te halen van de plek en verplaatsen of minimaliseren. Via wordt de chat weer op de oorspronkelijke plaats teruggezet.