Medicatie / recepten beheer

De standaard recepten kunnen als volgt toegevoegd worden aan de het bestand van Prescriptor, zodat deze later bij het voorschrijven gebruikt kunnen worden. Door gebruik te maken van deze standaard recepten hoeft er tijdens het voorschrijven minder ingevoerd te worden daar items zoals aantal en duur al ingevuld staan .

Open de voorschrijver van Prescriptor in het dossier van een willekeurige test patiënt.

Vervolgens kan het recept dat aan de lijst toegevoegd moet worden aangemaakt via “ maak recept” of via de optie “ Zoek recept “ . het voordeel van de optie “ zoek recept “ is dat er een bestaand recept aangepast kan worden.

Via de optie zoek in formularia kunnen de bestaande recepten gezocht worden door het ingeven van een gedeelte van de naam en vervolgens op “Enter” of de button “Zoek in formularia te drukken .

Vervolgens kan het geselecteerde voorschrift via de optie bewerken , het groene pijltje aan het eind van de regel van naar behoefte aangepast worden.

Pas het voorschrift aan naar de gewenste duur en hoeveelheid en sla deze op door de optie “ opslaan eigen keuze “ te selecteren en deze vervolgens via de optie “OK” op te slaan

Deze werkwijze kan herhaald worden voor andere middelen die toegevoegd moeten worden.
Op het moment dat men klaar is met toevoegen van standaard recepten kan het contact verlaten worden zonder op te slaan.

Om een standaard recept te gebruiken is de werkwijze als volgt:
Vanuit het dossier opent men de voorschrijver en gaat daarbinnen naar het tabblad “ Zoek Recept”

Vervolgens dient alleen de optie “ Eigen Keuze” geselecteerd te zijn en kan via een deel van de naam van het medicament en de optie “ Zoek in formularia” de lijst met standaard voorschriften gevonden worden.